dansk æble


Nyhedsbrev oktober 2018

 

Efteråret er over os, sommeren er slut og dagene er blevet så meget kortere, at vi nu kan mærke det. I slutningen af måneden går vi fra sommertid til normaltid. Efterår er ensbetydende med både gode dage med sol og sensommer, dage med blæst og dage med regn og endelig dage med lidt af hvert. Fra udlandet hører vi at vinteren allerede nærmer sig med stormskridt. Snestorm i Calgary i Canada og sne i Trysil i Norge. Lad os håbe vinteren lader vente lidt på sig hos os.

Efterår er også en tid hvor vi får lyst til at sidde indenfor og hygge med lys, varme og god mad. Maden kan vi hjælpe med.

 

 

Lige nu anbefaler vi vores 3 retters efterårsmenu ud af huset med:

2 tarteletter med høns i asparges, Kalvesteg stegt som vildt og alt tilbehør og til dessert islagkage til KUN 148,- pr person og minimum 8 personer.

 

En anden mulighed er vores Efterårsbuffet med:

Fiskeanretning m/ laksefarseret rødspætte og tunmousse pyntet m/ citron og dild, hertil hjemmelavet dressing

Rosastegt Oksetykstegsfilet, Glaseret Herregårdsskinke, Flødegratinerede kartofler, Tærte med porre bagt med æg, Efterårssalat m/tørrede tranebær, Pastasalat m/ basilikumspesto, Hjemmelavet dressing

Æbletærte m/ creme fraiche, rørt med vanilie ELLER Islagkage

Min. 8 personer - 158,- pr. person.

 

 

 

Årets sidste fredagsbuffet er den 12. oktober og i skrivende stund er der for længst optaget med flere på venteliste. Fredagsbuffetten afløses af et nyt tiltag, nemlig vores vildtaften, som vi har både fredag den 26. og lørdag den 27. oktober.

 

Jagt i Danmark er fyldt med traditioner og ikke mindst regler.

Der er forskellige tidspunkter på året, hvor man må jage bestemte dyr og hvorhenne man må gå på jagt. For al jagt gælder at man skal have jagttegn for at måtte skyde dyr. Som aktiv jæger har man rige muligheder for at få fyldt fryseren op med forskellig slags vildt. Normalt forbindes jagttiden med efteråret. Der er dog visse byttedyr, som må jages på andre tider af året ligesom der er en del dyr, som slet ikke må jages. Vi andre som ikke går på jagt har også rige muligheder for at færdes i naturen og på denne tid af året vrimler det med forskellige svampe, hvor en stor del er spiselige og kan spises med velbehag. Alle kan samle svampe i den danske natur selvom det de første gange måske kan være forbundet med usikkerhed om de svampe man har samlet nu også kan spises og smager godt. Det anbefales at læse på lektien inden man går på svampetur eller alliere sig med en erfaren svampesamler.

Går man selv på jagt og eller samler man svampe har man rige muligheder for at lave dejlig mad af de skønne råvarer fra vores dejlige danske natur.

Men hvad gør man så, når man ikke selv går på jagt eller samler svampe, men stadigvæk gerne vil smage de dejlige ting?

En god mulighed er at komme til Vildtaften på Fjordgården fredag den 26. eller lørdag den 27. oktober. Her stiller vi for første gang an med en stor buffet med forskellige retter lavet efter gode originale opskrifter med moderne islæt og lavet af gode råvarer. Vi håber I har lyst til at komme.

 

Der er allerede en del interesse for vores vildtaftener, men stadig mulighed for at få plads.

Menuen på vildtaftenerne består af:

 

Forret serveret ved bordet:

Varmrøget laks med rejer og hjemmelavet dressing, Brød og smør

Vildt Buffet:

Røget krondyr med grillet asparges og melon, Vildt paté, hertil tyttebær og cornichones,

Røget Gåsebryst, hertil hummus med citron og hvidløg, Røget Andebryst med peberrodssalat,

Efterårs salat med vindruer og tørrede tranebær, Helstegt Krondyrculotte, Helstegt vildsvinefilet,

Perlehønebryst maskeret med nøddecremesauce, Due i egen skysauce, Helstegt krondyrkølle i vildtsauce, Brunede kartofler, Hvide kartofler, Kartoffel kroketter, Ristede skovsvampe, Glaserede kastanier, Waldorff salat, Drueagurker, Tyttebær, Flødevildtsauce.

Dessert serveres ved bordet:

Dessert tallerken med Chokoladebrownie, vaniljeis, Creme brulee og frisk frugt.

 

 

I næste måned (november) kaster vi os ud i julefrokosterne både i huset og ud af huset.